diumenge, 10 de maig del 2015

Pont de l'1 de Maig del 2015






(CAT) Aprofitant que aquest any venia bé la festa del dia del treballador, vàrem decidir agafar l'autocaravana i anar a fer un tomb per alguns llocs macos del nostre petit país.
Vàrem sortir el dijous dia 30 d'abril a la tarda amb la idea d'anar a fer nit a Sant Feliu de Codines, comarca del Vallès Oriental, per tal de ser aviat l'endemà a Sant Miquel del Fai. Quan hi vàrem arribar anàrem a fer un tomb per la vila, pel barri de la Sagrera (que vol dir "terra sagrada"), zona que encara conserva els carrerons estrets i algunes edificacions típiques de segles passats.

(ESP) Aprovechando que este año venía bien la fiesta del día del trabajador, decidimos coger la autocaravana e ir a dar un paseo por algunos lugares bonitos de nuestro pequeño país. 
Salimos el jueves día 30 de abril por la tarde con la idea de pasar la noche en Sant Feliu de Codines, comarca del Vallés Oriental, para llegar temprano al día siguiente a Sant Miquel del Fai. Cuando llegamos fuimos a dar un paseo por la ciudad, por el barrio de la Sagrera (que sinifica "tierra sagrada"), zona que aún conserva los callejones estrechos y algunas edificaciones típicas de siglos pasados.








(CAT) El dia 1, aixecats ben d'hora, vàrem agafar el camí cap a Sant Miquel del Fai, que és un monestir erigit sobre un cingle en el segle XV a partir d'una església anterior. És un exemple del gòtic a Catalunya. Està situat al capdamunt de la Vall de Sant Miquel, dins el paratge natural dels Cingles de Bertí; pertany al terme municipal de Bigues i Riells, a la comarca del Vallès Oriental.
El priorat de Sant Miquel del Fai va ser un lloc de culte habitat per una comunitat de monjos benedictins des del segle X fins al segle XVI. Va ser fundat per Gombau de Besora, després de rebre en donació dels comtes de Barcelona l'alou del Fai l'11 de juny del 997 la cova on es venera sant Miquel Arcàngel. El 1006 ja funcionava el monestir com a tal, aprofitant com a església la primitiva de Sant Miquel.
Començà essent un monestir independent, però el 1042 es vinculà a Sant Víctor de Marsella. Al llarg de la història rebé nombroses i importants dotacions.
A principis del segle XIV la comunitat es fixà, en un prior, dos monjos i dos beneficiats, però amb el temps anà decaient, fins que quedà amb un o dos monjos, tan sols, i un capellà encarregat de la parròquia annexa. Malgrat la decadència que sofria, es féu en aquell moment la gran casa prioral, ja que la decadència era de la comunitat, no de les seves rendes. El 1567 el monestir fou secularitzat i les seves rendes donades a l'ardiaca menor de la catedral de Girona; foren aquests ardiaques qui en tingueren la possessió, i foren ells qui feren les darreres obres importants.
El 1832 fou abolit el priorat, i el 1835 va ser espoliat i venut. D'aquesta manera va passar a mans particulars, que a la segona meitat del segle XX i primers anys del XXI convertiren el lloc en un destí turístic important.

(ESP) El día 1, levantados desde bien temprano, cogimos el camino hacia Sant Miquel del Fai, que es un monasterio erigido sobre un risco en el siglo XV partiendo de una iglesia anterior. Es un ejemplo del gótico en Cataluña. Está situado en lo alto del Valle de San Miguel, en el paraje natural de los Cingles de Bertí; pertenece al término municipal de Bigues i Riells, en la comarca del Vallès Oriental. El priorato de Sant Miquel del Fai fué un lugar de culto habitado por una comunidad de monjes benedictinos desde el siglo X hasta el siglo XVI. Fué fundado por Gombau de Besora, tras recibir en donación de los condes de Barcelona el alodio del Fai el 11 de junio del 997 la cueva donde se venera San Miguel Arcángel. En 1006 ya funcionaba el monasterio como tal, aprovechando como iglesia la primitiva de San Miguel.Empezó siendo un monasterio independiente, pero el 1042 se vinculó a San Víctor de Marsella. A lo largo de la historia recibió numerosas e importantes dotaciones.A principios del siglo XIV la comunidad se fijó, en un prior, dos monjes y dos beneficiados, pero con el tiempo fue decayendo, hasta que quedó con uno o dos monjes, tan sólo, y un cura encargado de la parroquia anexa. A pesar de la decadencia que sufría, se construyó en ese momento la gran casa prioral, ya que la decadencia era de la comunidad, no de sus rentas. En 1567 el monasterio fué secularizado y sus rentas dadas al archidiácono menor de la catedral de Girona; fueron estos archiciáconos quienes tuvieron la posesión, y fueron ellos quienes hicieron las últimas obras importantes.En 1832 fue abolido el priorato, y en 1835 fue expoliado y vendido. De este modo pasó a manos particulares, que en la segunda mitad del siglo XX y primeros años del XXI convirtieron el lugar en un destino turístico importante.


  
(CAT) Vista des de la carretera
(ESP) Vista desde la carretera



(CAT) Per començar: un mapa
(ESP) Para empezar: un mapa 



(CAT) I un pont per entrar
(ESP)  Y un puente para entrar







(CAT) Vistes espectaculars
(ESP)  Vistas espectaculares








(CAT) Església
(ESP) Iglesia









(CAT) Cova
(ESP) Cueva





(CAT) Llac de les monges
(ESP) Lago de las monjas




(CAT) Salt d'aigua - Cascada
(ESP) Salto de agua - Cascada




(CAT) Ermita
(ESP) Ermita







(CAT) Cova sota l'ermita: Quasi per espeleòlegs
(ESP) Cueva bajo la ermita: Casi para espeleólogos
















(CAT) Vistes generals
(ESP) Vistas generales







(CAT) Vista des de el front
(ESP) Vista desde el frente

(CAT) Un hotel molt "especial"
(ESP) Un hotel muy "especial"


(CAT) El que està assentat en el banc és l'escriptor Josep Pla
(ESP) El que está sentado en el banco es el escritor Josep Pla


(CAT) Ens apuntem a la moda dels selfies
(ESP) Nos apuntamos a la moda de los selfies



(CAT) Premsa per a vi original
(ESP) Prensa para vino original





(CAT) Construcció a la roca
(ESP) Construcción en la roca




(CAT) I per avui ja n'hi ha prou, hem acabat fets pols, demà li tocarà el torn a Rupit
(ESP) Por hoy, suficiente, estamos hecho polvos, mañana le tocará el turno a Rupit


(CAT) Rupit és un municipi de la comarca d'Osona que a recer de la penya rocosa on encara es poden veure les restes del castell, manté l'aire medieval que el fa atractiu: carrers empedrats, cases rústiques dels segles XVI i XVII, el peculiar pont penjat de fusta, l'església barroca de Sant Miquel....
Al sud de Rupit trobem part de la cinglera del Collsacabra i origen de la vila de Rupit on es troba una vista espectacular de les Guilleries, el Montseny i els cingles veïns (de Tavertet, l'Avenc i el Far). En aquests paisatges abruptes hi ha assentada l'església romànica de Sant Joan de Fàbregues, el salt d'aigua de Sallent, d'uns 100 m. d'alçada, i l'Agullola, el monument natural visible des de tota la cinglera.
Al nord, la vista s'estén per sobre la Vall d'en Bas.
Tradicionalment l'agricultura de secà i la ramaderia eren les bases de l'economia; avui el turisme, atret pel tipisme del municipi, és la principal font de riquesa.

(ESP) Rupit es un municipio de la comarca de Osona que al abrigo de la peña rocosa donde todavía se pueden ver los restos del castillo, mantiene el aire medieval que lo hace atractivo: calles adoquinadas, casas rústicas de los siglos XVI y XVII, el peculiar puente colgante de madera, la iglesia barroca de San Miguel...
Al sur de Rupit encontramos parte del risco del Collsacabra y origen de la villa de Rupit donde se encuentra una vista espectacular de las Guilleries, el Montseny y los riscos vecinos (de Tavertet, la Sima y el Faro). En estos paisajes abruptos hay asentada la iglesia románica de San Juan de Fàbregues, el salto de agua de Sallent, de unos 100m de altura, y el Agullola, el monumento natural visible desde todo el risco.
Al norte, la vista se extiende por sobre la Vall d'en Bas.
Tradicionalmente la agricultura de secano y la ganadería eran las bases de la economía; hoy el turismo, atraído por el tipismo del municipio, es la principal fuente de riqueza.





 (CAT) Pont penjat de fusta
(ESP) Puente colgante de madera











(CAT) Església barroca de Sant Miquel
(ESP) Iglesia barroca de San Miguel





(CAT) Els porcs volen?
(ESP) ¿Los cerdos vuelan?



(CAT) "Passeig" per anar a l'església de Santa Magdalena
(ESP) "Paseo" para ir a la iglesia de Santa Magdalena













                         

(CAT) Església de Santa Magdalena, barroca tot i que d'aparença humil, del segle XVII
(ESP) Iglesia de Santa Magdalena, barroca aunque de humilde apariencia, del siglo XVII
                             



(CAT) Vistes des de l'església
(ESP) Vistas desde la iglesia









(CAT) Passejant per el poble
(ESP) Paseando por el pueblo









































(CAT) Continuarà......queden mes llocs
(ESP) Continuará......quedan mas lugares








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada